Što je uključeno u cijenu najma/kupnje?

STAVKE OBUHVAĆENE NAJMOM:

 • usklađivanje sa zakonskim normama i propisima
 • redovito ažuriranje i nadogradnja softvera
 • tehnička podrška
 • pristup programu s različitih lokacija
 • redovito dnevno i mjesečno arhiviranje podataka
 • održavanje aplikacijskog servera

STAVKE OBUHVAĆENE KUPNJOM I ODRŽAVANJEM:

 • usklađivanje sa zakonskim normama i propisima
 • redovito ažuriranje i nadogradnja softvera
 • tehnička podrška

Koja je razlika između kupnje i najma programa?

Ukoliko se odlučite na opciju najma aplikacije, tada se aplikacija instalira na našem serveru, te mi preuzimamo brigu oko zaštite podataka, brigu oko aplikacijskog servera te Vi ne plaćate godišnje održavanje nego je ono uključeno u cijenu mjesečnog najma. Pošto se aplikaciji pristupa putem interneta aplikaciji je moguće pristupiti s različitih lokacija. Ukoliko se odlučite na opciju kupnje, tada se aplikacija instalira na Vaš server te Vi preuzimate brigu oko zaštite podataka, brigu oko aplikacijskog servera te ukoliko želite biti usklađeni sa zakonskim normama i propisima te najnovijim usavršenim verzijama programa, trebate platiti godišnje održavanje od 20% cijene programa i dodatnih licenci.

Da li je pretplata obavezna?

Pretplata nije obavezna. Vaš će program i dalje raditi i ako niste prešli na novu verziju, ali se stare verzije više neće usklađivati s mogućim nastalim zakonskim promjenama i novim funkcionalnostima.

Kada će biti dostupna sljedeća verzija Sinarm i koliko će koštati?

Program Sinarm stalno se razvija i unapređuje. Razvoj se provodi u skladu s razvojnim planom i veliki utjecaj na unapređenja funkcionalnosti imaju naši korisnici sa svojim željama i potrebama. Korisnicima s kojima imamo sklopljen ugovor o održavanju dostupne su sve nadgradnje i unapređenja bez dodatnih ulaganja. Na taj način korisnici uvijek koriste najnapredniju verziju programa te ostaju usklađeni s zakonskom regulativom.

Koliko nam je vremena potrebno da bismo počeli koristiti aplikaciju?

Početak rada u programu možemo ubrzati na sljedeći način:

Sve postojeće evidencije u digitalnom obliku možemo prenijeti u program Sinarm. Time korisnici štede puno vremena jer ne trebaju ručno unositi podatke. Korisnici programa trebat će odvojiti samo sat ili dva svoga vremena za početnu obuku. Rad s Sinarmom intuitivan je i prilagođen svima te dolazak kod korisnika obično nije potreban s obzirom na to da sve prilagodbe i edukaciju možemo obaviti udaljenim pristupom.

Koliko koštaju dodatne prilagodbe?

Manje prilagodbe napraviti ćemo u okviru ugovora o održavanju besplatno. Kod većih prilagodbi proučiti ćemo vaše želje te na temelju izračunatog vremena koliko je potrebno da se promjena napravi sastaviti ćemo ponudu te nakon vaše uplate napraviti željene prilagodbe.

Kako Vas mogu kontaktirati ako imam pitanja o primjeni i korištenju?

U slučaju dodatnih pitanja, obratite se našoj ekipi za podršku na telefon +385(0)31 778 778 (radnim danom od 8 do 16 sati) ili putem e-maila sinarm@sinarm.net. Pomoć je besplatna.

Mogu li kreirati podsjetnike za određene aktivnosti?

Da. Program Sinarm može vas podsjetiti na željenu aktivnosti prilikom ulaska u program, bilo da se radi o aktivnosti koju ste vi ubacili u kalendar ili netko od vaših kolega.

Mogu li svoj kalendarski raspored sinkronizirati s MS Outlookom?

Da. Raspored aktivnosti možete prenijeti u kalendar Outlook-a. Veza je jednosmjerna – iz Sinarma u drugi kalendar, obratno nije moguće.

Možemo li povezati postojeći kadrovski program i Sinarm aplikaciju?

Da. Program Sinarm možete povezati s postojećim sustavima unutar poduzeća.

Možemo li u Sinarmu podešavati prava pojedinačnih korisnika?

Da. U programu Sinarm možete podešavati prava prema vašim željama. Možete ograničiti prava uređivanja i čitanja, određenim korisnicima možete sakriti pojedine kartice, ograničiti prijenos podataka i sl. Kontaktirajte nas i zajedno ćemo proučiti vaše želje i potrebe.

Kako brinete za sigurnost podataka?

Svjesni smo da je sigurnost podataka prioritet svih korisnika. Osobni korisnički račun osigurava pristup podacima samo za vas. U slučaju najma programa nad svim podacima se vrši dnevni backup na serveru te se podaci prenose na redundantni server na dodatnoj lokaciji.

Što se događa s podacima nakon prestanka najma Sinarma?

Nakon prestanka najma Sinarma, svi se podaci šalju korisniku u standardnom CSV formatu. Nakon 30 dana podaci se brišu iz baze.

U poduzeću nemamo zaposlenike za informatičko održavanje. Što to znači za održavanje sustava?

U slučaju najma programa za održavanje sustava (server, aplikacija, podaci, itd.) zaduženi su naši iskusni stručnjaci. Sinarm je iznimno jednostavan za korištenje te ne zahtijeva posebna znanja ili informatičke vještine. U svakom trenutku na raspolaganju su vam naši ljubazni stručnjaci.

Mogu li prenijeti podatke u MS Excel?

Da. Sve podatke možete u svakom trenutku prenijeti u tabelarno uređivanje xls ili csv formata. U svakoj kartici aplikacije postoji opcija “Prijenos”, koja omogućava prijenos podataka.

Koji su tehnički zahtjevi za instalaciju programa na vlastiti server?

Sama aplikacija nije zahtjevna te korisnikovo računalo ne treba biti posebnih performansi, odnosno
svako računalu u kojem je rad u Office alatima ( Office verzija 2010 ili više) moguć biti će dovoljno za rad u programu Sinarm.

Kako bi program bilo moguće instalirati i podesiti potrebno je osigurati slijedeće:

1. Poslužitelj baze podataka
Za pohranjivanje podataka, potrebna je jedna baza podataka (database) na jednoj od podržanih platformi:

 • Microsoft SQL, verzije 2005 ili više
  • collation Croatian_CI_AS

Baza podataka mora biti licencirana. Možete instalirati i besplatnu bazu podataka (Microsoft SQL Express).
Prije daljnje implementacije sustava potrebno je pripremiti (instalirati, podesiti) jedan poslužitelj baze podataka te pripremiti podatke za pristup (adresa poslužitelja, korisničko ime i lozinka).
Instalacija baze podataka nije dio instalacijskog paketa sustava.
Preporuka je imati zaseban poslužitelj baze podataka od ostatka sustava.

2. Sinarm je korisnička Windows aplikacija koja se instalira na računalu korisnika. Preduvjeti za računalo su:

 • Kupljena licenca s ključem za aktivaciju (Jedan licenčni ključ po računalu, bez obzira na broj korisnika na tom računalu)
 • Instalirana i pripremljena baza podataka (korak 1)
 • Podržani operacijski sustavi su Microsoft Windows:
  • Microsoft Windows 7 SP1 / Windows 8, x86 ili x64 Edicija operacijskog sustava Home Premium (ili ekvivalent) ili jači
 • Na računalu mora biti instaliran Microsoft .NET Framework 4.0 ili noviji
 • Računalo mora imati prikaz slike u minimalnoj rezoluciji 1024 x 768 pixela
 • Računalo mora biti mrežno povezano s poslužiteljem baze podataka minimalne propusnosti 256 kbps
 • Update programa i baze se vrši putem ClickOnce tehnologije na korisnikovom računalu stoga jedno od računala na kojima je instaliran program treba imat pristup internetu te otvorn port 80.