Vođenje evidencija o liječničkim pregledima

By January 9, 2018Blog

Program Sinarm nudi mogućnost kreiranja obrasca Ra-1 te mogućnost evidentiranja ostalih ljetnih pregleda na primjer:

 • Pregled vida
 • Cijepljenje
 • Bakteriološko parazitski pregled
 • Sanitarni pregled itd.

Nastojali smo postupak kreiranja uputnice i evidentiranja pregleda radnika pojednostaviti i olakšati koliko je to moguće.

Evidentiranje liječničkih pregleda

Evidentiranje liječničkih pregleda se vrši vrlo jednostavno, potrebno je otvoriti željenog djelatnika otići na karticu ostali liječnički pregledi i evidentirati željenu vrstu pregleda.

Osim putem izvještaja, do podataka o svim evidentiranim pregledima u tvrtci moguće je doci putem liste “Ostali liječnički pregledi”.

Na listi su uz osnovne podatke o pregledu, vizualno označeni pregledi kojima je rok ponovnog pregleda prošao.

Kreiranje obrasca RA-1

Da bi se putem programa mogao kreirati obrazac RA-1 potrebno je samo prvi puta popuniti odgovarajuće podatke na radnom mjestu i/ili poslu kojeg ćete kasnije dodijeliti radniku.

U programu Sinarm moguće je jednom radniku dodijeliti jedno radno mjesto ali više poslova. Razlika između radnog mjesta i posla je:

 

 • RADNO MJESTO – naziv/posao koji radnik obavlja sukladno sistematizaciji i ugovoru o radu.
 • POSLOVI – svi poslovi koje radnik radi dodatno a nisu u sklopu radnog mjesta (rukovatelj viličarom, rukovatelj motornom pilom, rad na visini…)

 

radno-mjesto

Opciju „Vidljivo u poslovima“ je potrebno uključiti ukoliko želite prikazati radno mjesto u listi poslova, odnosno ako želite radniku uz njegovo postojeće radno mjesto dodijeliti posao koji je inace radno mjesto.

 

 • Ukoliko za određeno radno mjesto želite imati mogućnost kreiranja uputnice za više pravilnika, potrebno je dodatne pravilnike dodijeliti radnom mjestu.
 • Podatke u poljima kao na ovoj slici potrebno je pisati u natuknicama i nazivati stavke svugdje na isti način, iz razloga što program u slučaju da se istom radniku dodjeli posao u kojem je recimo predmet rada isti kao i na radnom mjestu na ispisu uputnice biti će prikazani samo različiti podaci.
  predmet-rada

 

Podaci se editiraju dvoklikom a brišu klikom na ikone + ili -.

Nakon što popunite sve podatke na radnom mjestu i/ili poslu, slijedi najlakši dio posla a to je otvoriti radnika za kojeg se želi kreirati uputnica, provjeriti je li mu dodijeljeno odgovarajuće radno mjesto i/ili posao te otići na karticu obrazac Ra-1 i kliknuti na ikona u doljnjem lijevom uglu ekrana kako bi se kreirala nova uputnica odnosno obrazac Ra-1.

Prilikom kreiranja nove uputnice, potrebno je prije ispisa odabrati/upisati označena polja na slici ispod.

Zdravstveni pregled

Ukoliko ste s programom Sinarm kreirali već jednom uputnicu, potrebno ju je odabrati kako bi se podaci mogli povući na trenutnu.

Ukoliko ste upisali pravilno sve podatke trebali biste dobiti uputnicu sličnu prikazanoj ispod.

Uputnica

Pregled i praćenje evidentiranih pregleda i izdanih uputnica

Program nudi tri načina pregleda evidentiranih osposobljavanja

 • Predefinirani izvještaji
 • Vlastito kreirani izvještaji (pogodna za prikazivanje podataka na temelju vlastitih vrijednosti filtra, grupiranja i poretka podataka)
 • Lista (pogodna za brzo editiranje podataka)

 

Na slikama ispod prikazana je primjer liste izdanih liječničkih pregleda.

lijecnicke-uputniceLista izdanih liječničkih uputnica

Na listi su uz osnovne podatke s uputnice, vizualno označene one uputnice za koje nisu evidentirani podaci s svjedodžbe.

Nadamo se da ćete na ovaj način evidentiranja i praćenja liječničkih pregleda lakše i brže pristupiti podaci o liječničkim pregledima radnika u tvrtki te da ćete imati bolju kontrolu rokova ponovnih pregleda.