Vođenje evidencija o zaduženosti osobnih zaštitnih oprema

By January 9, 2018Blog

Za vođenje evidencija o zaduženosti osobnih zaštitnih oprema program Sinarm nudi nekoliko mogućnosti koje ćemo pokriti u kratkim uputama.

Dodavanje OZS u šifrarnik

Prije nego dodijelite OZS radnicima potrebno je željna OZS upisati u šifrarnik.

Osobna zaštitna oprema

Polje rok trajanja je korisno evidentirati iz razloga sto na temelju tog podatka program od datuma zaduženja OZS + uneseni rok, kreira upozorenje da je radnika potrebno zadužiti za novu zaštitnu opremu.

Polje cijena je također korisno polje, ukoliko želite da vam program u izvještaju „plan nabave OZS„ izračuna i okvirnu cijenu nabavke.

Mogućnost dodjeljivanja OZS radnom mjestu

Slično kao i s osposobljavanjima program nudi mogućnost evidentiranja OZS koja radnik treba zadužiti ovisno o radnom mjestu na kojem radi.

Radno mjesto

Zaduživanje radnika za OZS

Zaduživanje radnika za osobnu zaštitnu opremu moguće je evidentirati na dva načina:

  • grupnim evidentiranjem tako da se na listi radnika odaberu radnici za koje se želi evidentirati zaduživanje OZS
  • te kliknuti na ikonu grupno-zaduzivanje ili na način da se otvori pojedinog radnika, nakon čega je potrebno otvoriti karticu osobna zaštitna oprema.

 

 

  • Prenesi zaštitna oprema – program na temelju radnikovog radnog mjesta i posla prikazuje koja sve OZS radnik treba zadužiti
  • Zahtjevnica – desnim klikom na pojedino OZS moguće je kreirati zahtjevnicu
  • Ispiši zadužena osobna zaštitna oprema – klikom na ikonu pojavljuje se izvješće o zaduženosti OZS za pojedinog radnika s mogućnošću potpisa

Praćenje i pregled evidentiranih podataka

Nakon evidentiranja zaduženosti OZS praćenje je moguće putem liste te putem izvještaja

U modulu radnici klikom na ikonu radnici OZS pojavljuje se lista radnika za koje postoji evidentirano OZS ili radnici koji trebaju razdužiti neko OZS te rok potrebne zamjene (ukoliko je evidentirano u sifrarniku).

Uz predefinirane izvještaje, izvještaj koji prikazuje koja su OZS dodijeljena radnom mjestu te izvještaj o planu nabave OZS

plan-nabave-ozs ozs-po-radnim-mj

ozs4

Program nudi mogućnost kreiranja vlastitih izvještaja koji mogu prikazat npr. Tko je od radnika zadužio određeno OZS (npr zaštitne cipele), tko je zadužio OZS u određenom vremenskom rasponu itd…

Nadamo se da ćete na ovaj način evidentiranja OZS lakše i brže pristupiti podaci o zaduženju OZS u tvrtki te da ćete imati bolju kontrolu koja OZS radnici trebaju zadužiti.