Jednostavno praćenje rokova

By January 9, 2018Blog

Praćenje rokova većinom svima zadaje probleme. Oni se zapisuju u rokovnike, kalendare, na papiriće ili se pokušavaju zapamtiti ali u konačnici to najčešće vodi do zaboravljanja pojedinog roka.
Objedinjavanjem svih rokova na jednom mjestu postiže se lakše planiranje, organiziranje i praćenje rokova. Osim objedinjavanja rokova na jednom mjestu, program Sinarm pruža i nekoliko načina praćenja istih.

Putem kalendara

Nastojali smo napraviti prikaz rokova na što bolji način, pa smo se odlučili za opciju prikaza rokova u kalendaru.

Ubacivanjem rokova u kalendar moguće je podesiti da se izvršavaju automatski ili ručno,

Za automatsko postavljanje rokova u kalendar potrebno je otići u postavke aplikacije i pomoć, zatim kliknuti na postavke te označiti željene opcije dodavanja rokova u kalendar.

 

postavke

 

postavke2

Ručno ubacivanje rokova u kalendar vrši se tako da u desnom gornjem uglu programa klikne na ikonu ikonica i odabere se vremensko razdoblje za koje želite da se rokovi ubace u kalendar. Nakon toga je potrebno odabrati koje cjeline želite ubaciti u kalendar te kliknuti na ikonu postavi_u_kalendar

 

dodavanje_u_kalendar

 

Ovakvim načinom postavljanja rokova u kalendar kreira se i upozorenje za svaki rok, 3 dana prije isteka.

 

NAPOMENA: Ukoliko želite definirati vlastiti rok, boju i ostale parametre prikazivanja roka u kalendaru, potrebno je doklikom otvoriti pojedini rok u kalendaru te definirati željene postavke.

 

uredivanje_podsjetnika

 

NAPOMENA: Svaki rok u kalendaru, ukoliko je kreiran putem programa, sadrži vezu na element evidencije.

 

ostali_pregledi

 

Klikom na vezu može se editirati rok, dodati novi rok, ili editirati podatke o elementu evidencije za koje je rok vezan.

Putem lista

Praćenje rokova putem lista još je jedan od načina praćenja rokova u kalendaru, izgleda slično kao što izgledaju i izvještaji, ali ono što ga razlikuje od izvještaja je mogućnost editiranja podataka. Na liste se može gledati kao na editabilne izvještaje koje možete prilagoditi (npr. poredak kolona, način grupiranja i filtriranja podataka).

To je korisno ukoliko želite brzo saznati rokove, a ujedno imati opciju brze promjene odnosno editiranje. Uz editiranje, liste nude i mogućnost pristupa detaljima, na primjer prikaz svih prijašnjih ispitivanja ili dodatne detalje elementa evidencije uz koje je rok povezan.

Putem izvještaja

izvjestaj

Kao zadnja mogućnost praćenja rokova spomenut ćemo izvještaje.
U ovom dijelu programa, Sinarm pruža nekoliko mogućnosti pa predlažem da za detaljnije informacije pogledate članak „Mogućnosti koje pružaju izvještaji“.

Uz predefinirane i mogućnost vlastitog kreiranja izvještaja program nudi opciju kreiranja skupnog izvještaja za sve tvrtke koje vodite i za sve cjeline u programu za koje se vode evidencije.

tablica

Sigurni smo kako ćete putem ovim mogućnosti brže, jednostavnije  i točnije pratiti i planirati izvršenje rokova.

Voljeli bismo da podijelite s nama vaše dojmove, mišljenja i prijedloge. Radujemo se vašim komentarima.