Vođenje evidencija o ozljedama na radu

By January 10, 2018Blog

Ispisivanje propisane dokumentacije vezane uz prijavu ozljede na radu te kreiranje izvještaja je dugotrajan proces koji oduzima dosta vremena. Navedene probleme možete izbjeći korištenjem program Sinarm koji štedi vaše dragocjeno vrijeme.

Cilj nam je bio napraviti što jednostavniji proces izrade prijave ozljede na radu i kreiranje evidencijskog kartona putem takozvanog Čarobnjaka.

Nakon što korisnik klikne na opciju „ Nova prijava ozljede na radu“, otvara se forma Čarobnjaka.

or1

Program popunjava polja u prijavi za koja postoje prethodno uneseni podaci.
Polja su numerirana isto kao i na tiskanici OR te je za većinu polja potrebno odabrati vrijednosti kao što je prikazano na slici ispod.

or2

or3

 

NAPOMENA: Ukoliko za određenog radnika nisu prethodno upisani neophodni podaci program će prikazati upozorenje te ponuditi mogućnost promjene.

or4

Zbog toga podatke unesete samo jednom a kada sljedeći puta kreirate tiskanicu OR ili neki drugi dokument, iz programa možete povući podataka bez da ih vi unesite.

Ukoliko su vam potrebne upute za ispunjavanje tiskanice OR, potrebno je kliknuti na ikonu ?, koja se nalazi u desnom uglu forme Čarobnjaka.

or5

Nakon što se popune/odaberu vrijednosti direktno iz Čarobnjaka, moguće je ispisati Tiskanicu OR i Evidencijski karton EK3.

or6
or7

Kreirane prijave te evidencijski kartoni biti će prikazani u listi izdanih prijava ozljeda na radu.

or8

Na listi je moguće filtrirati prijave ozljede na radu po nekoliko parametara, kao na primjer po godini, po vrsti, uzroku ozljede na radu, lokaciji itd.

Ukoliko vrijednosti ne odgovaranju na ispisanoj tiskanici moguće je u svakom trenutku promijeniti podatke. Dvoklikom na pojedinu prijavu OR, pojavljuje se forma za editiranje.

Ovim načinom izrade tiskanice te evidentiranja podataka pruža se mogućnost da program automatskog kreiranja i godišnjeg izvještaja o ozljedama i profesionalnim bolestima radnika.

 

Program nudi i mogućnost kreiranja Izvješća o događaju na radu koji je izazvao smrt ili, težu ozljedu dva ili više zaposlenika (obrazac OIR – 1).

 

Za kraj treba spomenuti da program, na temelju evidentiranih podataka, pruža mogućnost kreiranja izvještaja. Za detaljnije informacije predlažemo pogledate članak „mogućnosti koje pružaju izvještaji“.
Ovim načinom evidentiranja ozljeda na radu postiže se centralizacija dokumenata. Oni su lako i brzo dostupni, a korisnik može na temelju evidentiranih podataka prema vlastitim parametrima kreirati izvještaje.
Voljeli bismo da podijelite s nama vaše dojmove, mišljenja i prijedloge. Radujemo se vašim komentarima.