Prednosti uporabe programa Sinarm na primjeru postojećeg korisnika

By January 10, 2018Blog

Piše: Ana Knežević i Krešimir Petlić dipl. ing.sig., Franck d.d.

Budući da smo velika tvrtka s preko 500 zaposlenih djelatnika na 7 lokacija u RH, a uz centralnu tvrtku na nas se vežu i sestrinske firme, veliki problem nam je stvaralo vođenje evidencija iz svih područja zaštite. Početkom 2014.g. prebacili smo sve podatke u program Sinarm i otada je posao uvelike jednostavniji i lakši. Najveći dio posla je bio sami unos podataka odnosno stvaranje baze, a nakon toga sve je izuzetno jednostavno i praktično.

Obzirom da je našoj firmi zaštita raspoređena na pet područja: ZNR, ZO, ZOP, TTZ te HSZ, vođenje evidencija svih potrebnih ispitivanja, osposobljavanja, pregleda i sl. je puno jednostavnija nego prije i lakša za praćenje. Program sam izbacuje podsjetnike kada je potrebno što obaviti  i rokove na mjesečnoj bazi tako da se sve vrlo lako drži pod kontrolom. Ista situacija je i sa sestrinskim tvrtkama što nam je do nedavno stvaralo dosta problema.

Što se tiče mogućnosti koje najviše koristimo, slobodno možemo reći da većinu ponuđenih mogućnosti aktivno i svakodnevno koristimo; od baze naših zaposlenika i svih informacija vezanih za njih: liječnički i sanitarni pregledi, ZNR i stručna osposobljavanja, vrstu i periodiku zaduživanja osobnih zaštitnih sredstava i alata, evidencije ispitivanja strojeva, uređaja i alata, vatrogasnih aparata, posuda pod tlakom, mjernih instrumenata te evidencije o nastanku i tijeku otpada koje su nam ove godine uvelike pomogli kao podloga za prijavu prema Registru onečišćenja okoliša. Isto tako velika prednost korištenja programa Sinarm je mogućnost kreiranja skupnih i pojedinačnih izvještaja, koje smo osjetili kao dodatno olakšanje prilikom komunikacije unutar tvrtke, a i sa ostalim tvrtkama u našem vlasništvu.

Isto tako velika prednost korištenja programa Sinarm je mogućnost kreiranja skupnih i pojedinačnih izvještaja, koje smo osjetili kao dodatno olakšanje prilikom komunikacije unutar tvrtke, a i sa ostalim tvrtkama u našem vlasništvu.

Želimo naglasiti kako smo veoma zadovoljni izvedenim programskim rješenjima unutar samog programa, ali i konstantnim ažuriranjem, nadograđivanjem programa i držanjem koraka sa zakonskim obavezama i propisima.

Isto tako, svaka pohvala računalnim stručnjacima za ispunjavanje naših želja i dodavanje nekih novih mogućnosti sukladno našim zahtjevima obzirom da smo specifična tvrtka sa više izdvojenih lokacija te lokacijama izvan granica RH gdje su na snazi drugačiji zakoni i pravilnici, na što se automatski veže i drugačija periodika ispitivanja, osposobljavanja i sve ostalo. Sada zasigurno imamo više vremena posvetiti se ostalim konkretnijim poslovima.